Δραστηριότητες

Δραστηριότητες στο Πήλιο
Στο βουνό των ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ υπάρχει πυκνό δύκτιο μονοπατιών για τους λάτρεις της πεζοπορίας, στις διαδρομές μπορεί κανείς να θαυμάσει λιθόστρωτα μονοπάτια, πέτρινα τοξωτά γεφύρια, ξεχασμένα εξωκλήσια, και παμπάλαια μοναστήρια.

Ο Παγασητικός κόλπος από την μία πλευρά και το Αιγαίο Πέλαγος από την άλλη δημιουργούν όρμους με μικρές και μεγάλες παραλίες, με άμμο ή βότσαλα ιδανικές για κολύμπι, θαλάσσιο σκι, σέρφινκ, ψάρεμα με βάρκα ή με καλάμι για όσους είναι λάτρεις των σπόρ.

Το ατμοκίνητο τραίνο ο θρυλικός Μουντζούρης, όπως ήταν γνωστός παλαιότερα, μπορεί να σας ταξιδέψει από τα Άνω Λεχώνια μέχρι τις Μηλιές 29 περίπου χιλ. Είναι πραγματικά μια όμορφη διαδρομή, περνώντας πάνω από πέτρινα γεφύρια με καμάρες, ο επιβάτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει την μαγευτική ομορφιά του Πηλίου.

Από τα Καλά Νερά ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να κάνει ημερήσιες εκδρομές με καράβι, όπως να επισκεφτεί την Σκιάθο το μεγαλύτερο νησί των Βορείων Σποράδων, το νησί του Τρικερίου, και να απολαύσει το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα σε μια κρουαζιέρα στον γύρω του Παγασητικού.

Ενας διαφορετικός τρόπος εξερεύνησης του Πηλίου είναι οι οργανωμένες εκδρομές με άλογα. Θα βρεθείτε σε μαγευτικά και απόμερα τοπία, παραλίες, και απομονωμένα χωριά, με την παραδοσιακή Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική.

Το χειμώνα στην κορυφή του Πηλίου, στις πίστες στις Αγριόλευκες στα Χάνια, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τα αγαπημένα του χειμερινά σπόρ και στη συνέχεια, δίπλα στο αναμμένο τζάκι, να αισθανθεί την γαλήνη και την ήρεμη ομορφιά της ζωής.